Els pensionistes rebran el 27 de juliol els endarreriments de la pujada de les pensions des de l'1 de gener

MADRID, 12 Jul. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha anunciat aquest dijous que el dia 27 de juliol es procedirà al pagament dels endarreriments de la pujada de les pensions recollida als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener d'aquest any.

Així ho ha assenyalat Valerio durant la seva intervenció en la Comissió del Pacte de Toledo, que també ha assenyalat que el Govern està treballant per garantir la revaloració de les pensions.

"S'estan donant tots els passos per poder efectuar el pagament de l'increment de l'1,35% de les pensions una vegada ja abonat l'increment del 0,25%, que es va pagar a l'inici de l'any, i això afectarà 9,5 milions de pensionistes", ha assenyalat.

PUBLICIDAD

D'altra banda, respecte a les pensions de viduïtat, Valerio ha assenyalat que s'està treballant en l'abonament que suposa l'increment de la pensió de viduïtat després d'incrementar-se la base reguladora des del 52% al 56%, en aquest cas amb efectes a partir de l'1 d'agost.