La JEC retira la credencial al diputat de la CUP Pau Juvillà i obre el procés per substituir-lo

DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - ARCHIVO

MADRID, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat retirar la credencial al diputat de la CUP Pau Juvillà, condemnat a sis mesos d'inhabilitació per desobediència quan era regidor a Lleida, i ha engegat el procés per substituir-lo, tot això malgrat que el Parlament, amb majoria independentista, no veia motius perquè perdés l'escó.

Pau Juvillà Ballester, que també és secretari de la mesa del Parlament, va ser condemnat al desembre pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a sis mesos d'inhabilitació i a una multa de 1.080 euros per negar-se a complir les resolucions que exigien retirar els llaços grocs a la Paeria de Lleida el 2019.

Tant Cs com Vox i el PP van reclamar que, en conseqüència, se li retirés l'acta de diputat del Parlament perquè incorria en causa d'inelegibilitat sobrevinguda i van elevar un escrit a la Junta Electoral Central per pronunciar-se sobre el cas.

La JEC va donar la raó als tres partits després de recordar que el delicte de desobediència pel qual ha estat condemnat Juvillà es troba dins el capítol de delictes contra l'administració i, per tant, conforme a la llei la condemna esdevé causa d'inelegibilitat malgrat que la sentència del TSJC no sigui ferma, perquè es pot presentar recurs davant el Suprem.

L'organisme arbitral que presideix el magistrat Miguel Colmenero es va adreçar al Parlament perquè informés de les seves actuacions i la cambra que presideix Laura Borràs (Junts) va contestar que no aprecia cap motiu per retirar l'escó al diputat.

En una resolució, aprovada aquest dijous i recollida per Europa Press, la JEC reafirma que Juvillà ha de perdre l'escó i, vista l'actitud del Parlament, fa el pas de retirar-li la credencial i obrir el procés perquè pugui ser substituït pel següent de la llista.


Subir