4.500 persones es manifesten a Barcelona contra les condicions dels interins

DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

La protesta es produeix durant la vaga convocada per la Taula Sindical de Catalunya

BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

Unes 4.500 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dimarts a Barcelona per protestar contra la temporalitat dels funcionaris interins i el decret que el Govern central va aprovar per regularitzar-ne la situació, en una jornada de vaga d'interins que ha convocat la Taula Sindical de Catalunya.

Els participants s'han aplegat a la plaça Urquinaona i han començat a caminar a les 12.47 hores, quan l'organització ha fet detonar uns petards que han donat el tret de sortida a la manifestació.

Han baixat per la Via Laietana, on han continuat detonant petards i han emès fum de color negre i vermell al crit de 'Cap interina al carrer, les que hi som ens quedem'. També han cridat 'Iceta, cretí, treballa d'interí' i 'Les oposicions no són la solució', entre d'altres.

Aquesta ha estat la principal manifestació de la jornada de vaga per les condicions laborals dels interins de la Generalitat, que fins a les 12 hores ha tingut un seguiment del 10% segons els sindicats i del 2,85% segons el Govern.

FOMENT DEL TREBALL I CCOO DE CATALUNYA

Els manifestants han parat davant Foment del Treball, on han alliberat més fum de colors i un home amb la cara tapada ha escrit a la paret 'Fixesa ja'.

La manifestació s'ha tornat a aturar a la plaça de l'Àngel just abans d'arribar a la seu de CCOO de Catalunya, on s'han sentit càntics de 'Prou pactes i traïcions, UGT i Comissions', entre d'altres, a més de la detonació de més petards.

En aquell moment, un grup de persones s'ha dirigit just davant la seu, ha emès més fum i ha escrit a les parets 'esquirols', 'venuts', i 'sou la vergonya del sindicalisme', entre d'altres.

Han continuat pel carrer de Jaume I, fins arribar a la Generalitat, on han detonat els darrers petards, han parlat membres dels sindicats convocants i han llegit un manifest conjunt en el qual han demanat l'estabilització dels treballadors en situació de temporalitat.

A la plaça s'hi han reunit unes 1.500 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, mentre que el conjunt de la protesta ha sumat 4.500 manifestants.

Després de la lectura, l'organització ha donat per finalitzada la manifestació a les 14.37 hores i els participants s'han començat a dispersar.

IAC I INTERSINDICAL

En unes declaracions als mitjans, la portaveu de la IAC, Assumpta Barbens, ha explicat que el projecte de llei no estabilitza la situació laboral dels treballadors, sinó de les places, la qual cosa pot comportar "que moltes interines es quedin al carrer".

Per part seva, el secretari general de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IACT), Sergi Perelló, ha dit que la proposta de decret pot generar l'expedient de regulació d'ocupació "més gran del mercat laboral del país" perquè centenars de milers de persones poden quedar afectades.

Han estat convocats per la Confederació General del Treball (CGT), la Confederació Nacional del Treball (CNT), les Comissions de Base (CoBas), la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Intersindical Alternativa de Catalunya (IACT) i la Solidaritat Obrera (SO).

El 28 d'octubre ja es va fer una vaga d'interins amb el mateix motiu amb un seguiment del 18% segons els sindicats i del 7,3% segons la Generalitat, mentre que 10.000 persones es van manifestar a la plaça Urquinaona, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona.


Subir