La ministra Sánchez reconeix que la no renovació del CGPJ genera dubtes sobre la seva "imparcialitat"

EUROPA PRESS/A.MARTÍNEZ.POOL - EUROPA PRESS

MADRID, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha afirmat aquest divendres que la no renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) "pot plantejar algun dubte sobre la imparcialitat dels seus informes", tal com ha denunciat Unides Podem després que el ple del CGPJ ha rebutjat la proposta de l'informe sobre l'avantprojecte de la llei d'habitatge.

Malgrat això, Sánchez, en unes declaracions a TVE recollides per Europa Press, ha mostrat el seu respecte "total i absolut" pels informes del CGPJ, tot i que considera que, a l'hora d'analitzar la llei d'habitatge, l'òrgan judicial "s'hauria de limitar" a valorar els tres articles de la llei d'enjudiciament civil que es veuen afectats per la llei d'habitatge i no emetre altres consideracions.

En tot cas, la ministra ha assegurat que esperarà l'informe del CGPJ per aprovar la llei d'habitatge, malgrat que aquest informe sigui necessari però no vinculant, la qual cosa farà que es demori la tramitació d'aquesta norma que ha considerat fonamental.

A més, ha defensat que aquesta llei disposa de "totes les garanties" i respecta tant les competències autonòmiques com el dret a la propietat.

Així, malgrat l'informe que pugui emetre finalment el CGPJ, la intenció del govern central, ha dit Sánchez, és aprovar la llei d'habitatge tal com es va presentar, independentment que després pugui patir algun canvi durant la tramitació parlamentària.

En aquest sentit, ha demanat un exercici de "responsabilitat" als grups parlamentaris perquè donin suport a aquesta norma i ha apel·lat especialment el PP, que ja ha amenaçat amb no aplicar la llei d'habitatge als territoris on governa. "Demano al PP que hi doni suport, perquè aquesta llei no va en contra de ningú i beneficia tothom", ha subratllat.