Raquel Sánchez pretén esmenar "errors del passat" amb el pla estatal d'habitatge

EUROPA PRESS

Destaca que el bo jove de lloguer farà que als joves "no se'ls consideri ciutadans de segona"

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern central, Raquel Sánchez, ha defensat aquest dissabte la seva voluntat d'esmenar "errors del passat" d'anteriors governs en matèria d'habitatge amb el pla estatal d'habitatge.

Ho ha dit en l'acte 'El pla estatal d'habitatge: el bo jove de lloguer. Fet!', en què també ha participat el secretari federal d'Habitatge del PSOE i conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España, la viceprimera secretària d'Organització i Acció Electoral del PSC i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat(Barcelona), Lluïsa Moret.

La ministra ha dit que el pla ha rebut "crítiques dels qui que van espatllar el parc públic d'habitatge venent-lo a fons voltors i no van fer res més que deixar que el mercat funcionés d'una manera descontrolada i salvatge fins que l'habitatge es va convertir en un bé de luxe".

Ha assegurat que la llei d'habitatge --que pretén regular del preu del lloguer en zones de mercat tensionades i incentivar que petits propietaris baixin les rendes als inquilins, entre d'altres mesures-- "serà una realitat, es tramitarà i aprovarà" amb l'objectiu que l'habitatge constitueixi el cinquè pilar de l'estat del benestar.

CRÍTIQUES AL PP

Ha explicat que el PP ja ha assegurat, segons ella, que presentarà una esmena a la iniciativa, motiu pel qual ha sostingut que "els governants del PP seran els responsables d'explicar per què no apliquen una llei que beneficia tothom i que no va en contra de ningú".

Ha destacat la necessitat d'ampliar i blindar el parc públic de lloguer assequible a Espanya, que ara mateix compta amb 290.000 habitatges destinats al lloguer social, una xifra "que té nom i cognoms de responsables que les van vendre a fons voltor".

MIRADA POSADA EN ELS JOVES

Per a la ministra, el bo jove de lloguer, que contempla destinar 250 euros al mes a persones d'entre 18 i 35 anys, permetrà millorar la qualitat de vida de molts joves "que no tenen capacitat d'estalvi, amb sous precaris i índexs de temporalitat" elevats.

Ha alertat que a Espanya un 80% dels joves entre 16 i 29 anys viuen amb els seus pares, una xifra que a Catalunya augmenta fins al 85%, i ha reafirmat el seu compromís per treballar amb l'objectiu que als joves "no se'ls consideri ciutadans de segona".

COMPROMÍS REFLECTIT EN ELS PGE

Per a ella, els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2022 "reflecteixen aquest compromís i marquen aquesta diferència respecte al que van fer els governs anteriors", i contemplen en concret 400 milions d'euros en matèria d'habitatge per a Catalunya.

Ha defensat que l'últim pressupost aprovat pel PP destinava, segons les seves dades, 475 milions d'euros a l'habitatge, mentre que els PGE per al 2022 contemplen una partida de 3.290 milions, "la xifra més alta de la història destinada a polítiques d'habitatge".


Subir