Rússia reclama la retirada de les tropes de l'OTAN de Bulgària i Romania

-/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/DPA

MADRID, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Rússia ha revelat aquest divendres que la proposta de garanties de seguretat que han presentat als Estats Units inclou la retirada de les tropes de l'OTAN de Bulgària i Romania, enmig de l'augment de les tensions aquests darrers mesos.

El Ministeri d'Exteriors rus ha assenyalat a través del seu web que "un dels pilars" d'aquestes propostes és "la retirada de forces estrangeres, equipament, armes i altres passos per tornar a la configuració del 1997 als territoris que aleshores no eren membres de l'OTAN". "Això inclou Bulgària i Romania", ha dit.

Així mateix, ha criticat les declaracions del secretari general de l'Aliança, Jens Stoltenberg, sobre la possibilitat que Finlàndia i Suècia s'adhereixin al bloc i l'ha acusat d'"exercir pressions" sobre les polítiques d'Hèlsinki i Estocolm.

"Estem convençuts que, en aquests moments turbulents, un estatus aliè al bloc és més efectiu perquè els estats garanteixin la seva seguretat", ha dit, abans d'incidir en la necessitat de posar fi "a l'expansió de l'OTAN i el desplegament de sistemes armamentístics prop de les fronteres amb Rússia".

Així, Moscou ha reiterat la necessitat que "el bloc torni a la configuració existent durant la signatura de l'Acta Fundacional Rússia-OTAN el 1997", enmig de l'augment de les tensions aquestes darreres setmanes entre Rússia i el bloc, especialment prop de la frontera amb Ucraïna.


Subir